Ciasto cytrynowe
Ciasto cytrynowe, które zachwyca od pierwszego kęsa. Masa cytrynowa na puszystym biszkopcie, delikatnie orzeźwiająca pianka, a całość zwieńczona herbatnikami. Ciasto cytrynowe jest idealne na rodzinne spotkania do kawy.
Ciasto cytrynowe, które zachwyca od pierwszego kęsa. Masa cytrynowa na puszystym biszkopcie, delikatnie orzeźwiająca pianka, a całość zwieńczona herbatnikami. Ciasto cytrynowe jest idealne na rodzinne spotkania do kawy.
Ciasto kostka alpejska o kremowym i słodkim smaku. Przepyszne, lekkie i do tego bardzo proste w wykonaniu. Polecam wypróbować.
Ciasto na ciemnym biszkopcie z pyszną masą z mleka w proszku i wykończeniem gorzkiej czekolady z mascarpone. Połączenie, które nie jest zbyt słodkie, ale całość komponuje się fenomenalnie! Nic skomplikowanego a możesz zaskoczyć swoich gości. Polecam jako dodatek sezonowe owoce.
Ciasto dla wielbicieli postaci bajki Shrek. Bohater uwielbiany przez wszystkie dzieci, na pewno sprawi, że ciasto zniknie migiem. Może śmiało pełnić rolę tortu na przyjęciu czy zwyczajnie wpasuje się do popołudniowej kawy. Składa się z jasnego biszkoptu, zielonej masy budyniowej, warstwy śmietanowej i galaretki. Polecam 🙂
Dziś przepis na ciasto z dość niecodziennym składnikiem. Po raz pierwszy robiłam to ciasto i uważam, że szpinak, który jest głównym składnikiem tego deseru dodaje atrakcyjności, wyrazistości w smaku i tworzy przepiękny zielony kolor. Połączenie galaretki, owoców i warstwy śmietankowej sprawia, że czujemy się jak na wycieczce do lasu. Nieziemskie…
Delikatne ciasto na biszkopcie, przełożone masą jogurtową i bananami. Robi się szybko, a jeszcze szybciej znika ze stołu. Zapraszam 🙂
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszny cytrynowiec. Składa się z biszkoptu, masy gotowanej na budyniu oraz śmietanki. Całość przykryta jest herbatnikami i grubą warstwą lukru. Połączenie jest bardzo delikatne i puszyste. Przepis nie sprawia trudności w wykonaniu jednak musimy poświęcić trochę czasu na ostudzenie biszkoptu czy masy. Zachęcam do wypróbowania!
Rewelacyjne ciasto z kakaowym biszkoptem, kokosową warstwą i kremową, delikatną masą z lekką nutą cappuccino. Ciasto pochodzi z książki pt. „103 ciasta Siostry Anastazji”. Kombinacja tych smaków jest niemalże idealna i z pewnością urzeknie nie jednego domownika.