Ciasto Cassis

Ciasto Cassis to wybór idealny na specjalne okazje, takie jak uroczyste przyjęcia czy ważne uroczystości. Jego wyrafinowany smak i elegancki wygląd z pewnością oczarują każdego smakosza deserów, a unikalna kombinacja smaków i tekstur sprawi, że będzie to niezapomniane doświadczenie kulinarne.

Jacuś

Ciasto z dzisiejszego przepisu, to przekładaniec, który znalazłam w przepisach od babci. Nie muszę polecać, bo wszystkie „stare” receptury są unikalne i mają wyjątkowy smak. „Jacuś”, bo taka nazwa tego wypieku, pochodzi od batonika, który obecnie nie jest dostępny. Był o smaku czekoladowo-pomarańczowym, który idealnie przełamywał…

Sernik pistacjowy

Zastanawiacie się co upiec na Święta Wielkanocne, czym zaskoczyć swoich gości? Przychodzę z propozycją na sernik pistacjowy. Idealnie kremowy i zwarty, pieczony w kąpieli wodnej zawsze smakuje obłędnie! Polecam 🙂