Ciasto Beatka z przepisu Siostry Anastazji
Ciasto Beatka to wykwintny deser, który zrobi wrażenie na każdym. Jest pracochłonne, ale efekt końcowy daje poczucie, że zrobiliśmy kawał dobrego ciasta. Zachwyca zarówno smakiem jak i wyglądem.
Ciasto Beatka to wykwintny deser, który zrobi wrażenie na każdym. Jest pracochłonne, ale efekt końcowy daje poczucie, że zrobiliśmy kawał dobrego ciasta. Zachwyca zarówno smakiem jak i wyglądem.
Klasyczny tort, dwukolorowy składający się z jasnego i ciemnego biszkoptu. Przełożony jest masą maślaną i nasączony alkoholem.
Ciasto biszkoptowe przełożone bitą śmietaną i nasączone dużą ilością ajerkoniaku. Wybrałam ajerkoniak o smaku słonego karmelu. Polecam na rodzinne przyjęcie czy zbilżające się święto Dnia Kobiet.
Ciasto Balowe to przekładaniec, który już zapewne znacie, powiedziałabym, że to pierwowzór popularnego ciasta 3 Bit, ale w wersji pieczonej. To ciasto to istna mieszanka smaków – polecam!
Jestem pewna, że każdy z Was kojarzy batonik Milky Way. Smak tego ciasta bardzo przypomina ten batonik, więc myślę, że znajdzie wielu fanów. Milky Way to dość poste ciasto, składa się z ciemnego biszkoptu, mlecznej masy i polewy czekoladowej. Polecam!
Ciasto cytrynowe, które zachwyca od pierwszego kęsa. Masa cytrynowa na puszystym biszkopcie, delikatnie orzeźwiająca pianka, a całość zwieńczona herbatnikami. Ciasto cytrynowe jest idealne na rodzinne spotkania do kawy.
Ciasto kostka alpejska o kremowym i słodkim smaku. Przepyszne, lekkie i do tego bardzo proste w wykonaniu. Polecam wypróbować.
Ciasto na ciemnym biszkopcie z pyszną masą z mleka w proszku i wykończeniem gorzkiej czekolady z mascarpone. Połączenie, które nie jest zbyt słodkie, ale całość komponuje się fenomenalnie! Nic skomplikowanego a możesz zaskoczyć swoich gości. Polecam jako dodatek sezonowe owoce.