Słonecznikowiec bez pieczenia
Słonecznikowiec to ciasto, które nie wymaga wielkich umiejętności, składa się z maślanego kremu kajmakowego i warstwy śmietanowej. Podstawę stanowią herbatniki, więc czas przygotowania nie przekracza 30 minut! Polecam!
Słonecznikowiec to ciasto, które nie wymaga wielkich umiejętności, składa się z maślanego kremu kajmakowego i warstwy śmietanowej. Podstawę stanowią herbatniki, więc czas przygotowania nie przekracza 30 minut! Polecam!
Lubię wracać do starych przepisów. Delikatne ciasto o niecodziennym smaku kremu. Warte wypróbowania, szczególnie dla tych, którzy uwielbiają kokos 🙂
Torty przygotowuję okazjonalnie i mogę śmiało ten przepis polecić każdemu, bo nie jest trudny w przygotowaniu. Smak bardzo delikatny, klasyczny – „taki nie za słodki” 😉 Przepis pochodzi ze strony Małej cukierenki. Polecam!
Cytrynowiec to idealne ciasto na upalne dni. Lekkie i orzeźwiające. Składa się z biszkoptu, mocno cytrynowego kremu lemon curd, dwóch warstw herbatników, masy serowej i śmietanowej. Całość zwieńczona słodkim bezikiem. Przy realizacji tego przepisu miałam okazję wykorzystać produkty marki Polskie Młyny. W biszkopcie użyłam…
Ciasto Dakłas to hit internetu ostatnich dni, ja też postanowiłam wypróbować.. co tu dużo mówić, nie zawiodłam się. Spód to mocno czekoladowe ciasto, następnie gruba warstwa kremu wypełnionego dużą ilością orzechów i daktyli połączona z kajmakiem, a wierzch wieńczy chrupka beza. Polecam!
Niepozorne, ale bardzo smaczne ciacho dla fanów płatków owsianych. Śmiało można je zaliczyć do kategorii „fit”. Jeden ze starszych przepisów, ale jakoś zapomniany. Po czasie stwierdzam, że warto do niego wracać! Polecam 🙂
Lekkie i puszyste ciasto, które nazwałam Biszkoptowym obłoczkiem. Podstawą tego ciasta jest biszkopt przełożony dżemem porzeczkowym i masą serowo-śmietanową. Wiech wieńczy masa krówkowa z chrupiącymi migdałami. Ciasto jest delikatne, co wcale nie znaczy, że jest mało kaloryczne.
Sekret mniszki to ciasto autorstwa Siostry Anastazji. Idealne połączenie sernika z ciastem kruchym, przełożone kremem budyniowo-galaretkowym z dodatkiem ananasa. Całość oblana jest polewą czekoladową. Wysokie ciasto, które intryguje swoim wyglądem, chociaż jest pracochłonne – warte czasu i doznań smakowych.