Kajmakowy sernik na korzennym spodzie
Kajmakowy sernik na korzennym spodzie idealnie wpasowuje się w nadchodzący świąteczny klimat. Jest prosty i szynki w przygotowaniu. To świetna propozycja na świąteczny stół.
Kajmakowy sernik na korzennym spodzie idealnie wpasowuje się w nadchodzący świąteczny klimat. Jest prosty i szynki w przygotowaniu. To świetna propozycja na świąteczny stół.
Idealny przepis na pulchniutkie i mięciutkie pierniczki świąteczne. Mogą być nadziewane, ale są tak pyszne, że nawet bez nadzienia smakują obłędnie. To obowiązkowy przepis na Święta Bożego Narodzenia. Polecam!
Makowiec z jabłkami, zwany inaczej makowcem japońskim, to ciasto składające się wyłącznie z masy makowej. Masa makowa zawiera starte jabłka, co wpływa na wilgotność wypieku. W tym przepisie nie znajdziecie też mąki, zastępuje ją kasza manna, która świetnie pochłania nadmiar soku z jabłek i sprawia,…
Dziś 11 grudnia, więc pora na kolejne świąteczne przepisy. Moją propozycją jest strucla z białym makiem. Boże Narodzenie i mak to połączenie idealne, zapraszam do przepisu!
Czekoladowe ciasto z gruszkami, to deser który wykonasz bez użycia miksera. Idealna propozycja na szybkie ciasto dla niespodziewanych gości. Smak nieco przypomina piernik, ale ostatecznie to gruszka gra tutaj główną rolę, spróbujcie tego połączenia!
Pyszne, świąteczne ciasto, które składa się z trzech miodowych blatów i dwóch kremów. Całość zwieńczona prażonymi orzeszkami ziemnymi z nutką czekolady. Miodownik jest obowiązkową pozycją podczas wypieków bożonarodzeniowych. Najlepiej smakuje na drugi albo trzeci dzień. Polecam!
Tradycyjne ciasteczka pieczone na Boże Narodzenie. Są to jedne z tych wypieków, które może zrobić każdy i zawsze się udają, nawet jeśli ktoś nie posiada genu cukiernika. Wystarczy kilka podstawowych składników, 10 minut wyrabiania ciasta i 30 minut na pieczenie. Polecam!
Kolejne ciasteczka, a właściwie pralinki, które nie tylko są pyszne, ale i ekspresowe. Można je wykonać w wersji alkoholowej.