Chałwowiec

Ciasto idealne dla wielbicieli chałwy i nie tylko. Ciasto jest bardzo delikatne, lekkie i puszyste. Mogłoby się wydawać, że zbyt słodkie, jednak smaki są tak skomponowane, że czuć wyraźny krem z chałwą, a balansu dodaje ciasto czekoladowe i wszystko jest naprawdę pyszne! Polecam, spróbujcie 🙂

Kinder country

Popularny baton, który kojarzę z dzieciństwem. To ciasto jest doskonałym zamiennikiem i co najważniejsze w wersji znacznie większej! 😀 Batonik to połączenie czekolady z mlecznym nadzieniem i dodatkiem ziaren. Z czego składa się ciasto, jakich produktów potrzebujemy? Zapraszam i z czystym sumieniem polecam!

Makowa chmurka

Pyszny makowiec robiony na wzór popularnej malinowej chmurki. Idealna propozycja na świąteczny stół. Na kruchym spodzie gruba warstwa maku, a następnie puszysty wierzch czyli masa na bazie serka mascarpone i śmietany otulona chrupiącą bezą. Wszystko razem komponuje się w niebiański smak dla podniebienia. Musicie koniecznie spróbować! 🙂

Orzechowa delicja

Kolejne ciasto przekładane z dodatkiem gotowych ciastek delicji. Smakuje wybornie, nie za słodkie przełamane nutą kawy. Wygląda dość ciekawie i na pewno przypadnie do gustu wielbicielom orzechów i kawy. Idealne na rodzinne przyjęcie czy urodziny.

Marlenka

Wysoki przekładaniec składający się z sześciu miodowych płatów ciasta i sześciu warstw kremu. To właśnie Marlenka. Ciasto dość pracochłonne, ale zarówno efekt wizualny jak i smakowy jest powalający! Zapraszam na przepis!

Oczy carycy

Zachwyciło mnie wyglądem, od razu wiedziałam, że muszę wypróbować! No i jednak co ładnie wygląda, to i smakiem odpłaci 🙂 Nie za słodkie, takie w sam raz – wygląda fenomenalnie i smakuje jeszcze lepiej! Połączenie ciasta jasnego i ciemnego tworzy ciekawą fakturę, a w połączeniu z galaretką tworzy poezję smaku.…

Prince polo

Idealny – pełen słodyczy i klasy. Przepis na prince polo jest dość pracochłonny, ale jak smakuje! To ciasto musicie spróbować, a nie pożałujecie. Wasze kubki smakowe eksplodują 😉 Dość złożony przepis, ale myślę, że na jakąś uroczystość czy Święta na pewno zda egzamin.

Góra lodowa

Ciasto na bazie kakaowego biszkoptu nasączonego kawą i przełożonego delikatnym kremem budyniowym. Wierzch ciasta to istna poezja smaku! Biszkopty włożone w krem budyniowy zatopione w polewie z mleka w proszku. Dzięki takiemu połączeniu uzyskujemy proste i bardzo smaczne ciasto! 🍰