Ciasto Dakłas

Ciasto Dakłas to hit internetu ostatnich dni, ja też postanowiłam wypróbować.. co tu dużo mówić, nie zawiodłam się.  Spód to mocno czekoladowe ciasto, następnie gruba warstwa kremu wypełnionego dużą ilością orzechów i daktyli połączona z kajmakiem, a wierzch wieńczy chrupka beza. Polecam!

Rabarbar pod chmurką

Sezon na rabarbar w pełni, więc nie może zabraknąć wypieku właśnie z nim w roli głównej. Rabarbar pod chmurką to ciasto na kruchym spodzie, połączone z rabarbarem i okryte bezową chmurką. Polecam!

Makowa chmurka

Pyszny makowiec robiony na wzór popularnej malinowej chmurki. Idealna propozycja na świąteczny stół. Na kruchym spodzie gruba warstwa maku, a następnie puszysty wierzch czyli masa na bazie serka mascarpone i śmietany otulona chrupiącą bezą. Wszystko razem komponuje się w niebiański smak dla podniebienia. Musicie koniecznie spróbować! 🙂