Ciasto Cassis

Ciasto Cassis to wybór idealny na specjalne okazje, takie jak uroczyste przyjęcia czy ważne uroczystości. Jego wyrafinowany smak i elegancki wygląd z pewnością oczarują każdego smakosza deserów, a unikalna kombinacja smaków i tekstur sprawi, że będzie to niezapomniane doświadczenie kulinarne.

Tiramisu

Tiramisu to włoski deser, który składa się z dwóch warstw biszkoptów otoczonych kremem z serka mascarpone, jajek i likieru amaretto. Całość posypuje się kakao lub czekoladą. Bardzo polecam zrobić w domowym zaciszu!

Babka adwokatowa

Kolejny przepis, który jest obowiązkowy na wielkanocnym stole. Pyszna babka na bazie likieru jajecznego, użyłam tym razem o smaku słonego karmelu przez co kolor babki jest nieco ciemniejszy. Aromat alkoholowego dodatku jest lekko wyczuwalny, a smak rewelacyjny. Gorąco polecam!

Kukułka

Trochę zabawy, ale efekt gwarantowany! Warto pokusić się i je przygotować, pyszne biszkoptowe ciasto, z kremem śmietanowym i ponczem czekoladowo – procentowym, pychota, gorąco polecam 🙂