Sernik kinder country

Składniki:

Składniki na spód

  • 2 1/2 szklanki płatków kangus lub pszenicy ekspandowanej
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 100 g czekolady deserowej
  • 40 g margaryny

Masa serowa

  • 1 kg sera z wiaderka
  • 200 ml śmietanki kremówki 30%
  • 7-8 łyżek cukru pudru
  • 3-4 łyżki mleka w proszku (opcjonalnie)
  • 3 1/2 łyżeczki żelatyny
  • 1/3 szklanki gorącej wody

Dodatkowo

  • 1/2 szklanki płatków do dekoracji
  • 2-3 batoniki Kinder country

Sernik kinder country

Sernik kinder country to kolejna inspiracja znanym batonikiem. Tym razem płatki zatopione w czekoladzie, masa serowa oraz pokrojone na kawałeczki batoniki. Przepyszny deser bez pieczenia. Polecam dla każdego wielbiciela tego batonika!

Wykonanie:

Spód

Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Czekolady przekładamy do rondelka razem z masłem i podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia. Wlewamy do płatków i dokładnie mieszamy. Wykładamy na dno formy i dociskamy. Chłodzimy w lodówce do momentu wykonania masy serowej.

Masa serowa

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do wystudzenia. Twaróg miksujemy razem ze śmietanką, wanilią oraz przesianym cukrem pudrem i mlekiem w proszku. Następnie niewielkim strumieniem wlewamy żelatynę, cały czas miksując. Wykładamy na warstwę z płatków. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy pokrojonymi batonikami i płatkami.

0

Komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *