Rabarbar pod chmurką

Sezon na rabarbar w pełni, więc nie może zabraknąć wypieku właśnie z nim w roli głównej. Rabarbar pod chmurką to ciasto na kruchym spodzie, połączone z rabarbarem i okryte bezową chmurką. Polecam!

Sekret mniszki

Sekret mniszki to ciasto autorstwa Siostry Anastazji. Idealne połączenie sernika z ciastem kruchym, przełożone kremem budyniowo-galaretkowym z dodatkiem ananasa. Całość oblana jest polewą czekoladową. Wysokie ciasto, które intryguje swoim wyglądem, chociaż jest pracochłonne – warte czasu i doznań smakowych.

Drożdżówki z jagodami

Chociaż sezon na jagody już za nami, zapasy zrobione i zamrażalnik pęka w szwach… Dlatego postanowiłam popracować z ciastem drożdżowym, które od zawsze lubiłam jeść, ale niekoniecznie robić… Jeśli ktoś z Was też nie jest przekonany, wypróbujcie przepis poniżej. Polecam!