Donuts

Donut to rodzaj smażonego na głębokim tłuszczu pączka, który różni się od tego polskiego brakiem nadzienia i charakterystyczną dziurką pośrodku. Ciastko polewane jest dużą ilością lukru, karmelu lub czekolady i ozdabiane różnokolorowymi posypkami. Ostatki to czas przypadający na koniec karnawału, tuż przed rozpoczęciem Wielkiego Postu.…

Jagodzianki

Dużo wolnego czasu? Myślę, że warto zrobić ciasto drożdżowe, a z tego ciasta pyszne bułeczki z jagodami. Są delikatne, puszyste, niezbyt słodkie. Uwielbiam tego typu bułeczki, rogaliki – po prostu niebo w gębie! Musicie spróbować, a zapewniam Was, że na jednej nie skończycie…

Serowe oponki

Fusce quis tincidunt sapien. Praesent sodales sollicitudin risus nec bibendum. Quisque at libero a sem malesuada rhoncus vitae eu nisl. Proin nunc neque, ultricies ut est id, feugiat tincidunt tellus. Quisque pharetra est et leo pellentesque mollis. Cras consequat libero sit…

Rogaliki

Smak najlepszy na świecie! Kojarzony z dzieciństwem, zabawą i beztroską. Pyszne, ale pracochłonne. Dobre na śniadanie, do kawy, na przekąskę i nie tylko! Polecam 🙂